« Biblioteksideologi i ett digitaliserat samhälle, del 2 | Main | Biblioteksideologi i ett digitaliserat samhälle, del 3 »

måndag, 22 mars 2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Sara

Ja, metaforen kanske haltar, men jag känner mig naken om jag går ut utan hemnyckel och plånbok också -jag tror det är samma känsla.

Per

Hm. Vilken konnotation har "naken" om man är naken när man går ut utan nyckel och plånbok (och mobil) -- är det att det fattas något? Min egen spontana association till ordet "naken" är annars att man är utsatt -- för väder och vind, för andras blickar. Kanske används då ordet "naken" ovan i en för mig helt ny och ovan betydelse.

Sara

hmm... jo... jag tycker inte heller att det är klockrent, men om "naken" i överförd bemärkelse blir "utsatt" så tycker jag att det är precis så jag känner mig utan nycklar, plånbok -och mobil! Då riskerar jag att inte komma in igen, ifall resten av familjen går hemifrån utan mig, jag riskerar att inte kunna ta bussen om jag behöver för att jag inga pengar/inget busskort har och utan mobil kan jag heller inte ringa nån och be om hjälp för att jag glömt nycklar och plånbok...

The comments to this entry are closed.