« När tekniken kan utnyttja våra svagheter | Main | Hur får man veta att nätet funkar? »

06 augusti 2019

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Stycket där du både skriver på Tyska och använder ordet kvalitetsmetafysik är onödigt obskyrt.

Podcastaren Russ Roberts är inne på att religion primärt är en meningsskapande aktivitet. Sekulariseringen i Sverige bidrar säkert till ett sänkning av M.

Jag går till tandhygienisten en gång om året. Hennes förhållande till tandsten och munhygien ger mening åt mitt tandborstande. Skam är en väsentlig komponent. Eltandborsten är inte ännu en maskin som är tillräckligt bra för att ersätta min relation med tandhygienisten. Men får jag en sådan maskin kommer jag nog sakna den där människan som bryr sig om mina tänder.

Tack Staffan! Ja, kvalitetsmetafysik och Gemeinschaft och Gesellschaft är ännu bara en platshållare. I den formen kanske det heller inte är så aktuellt för dig, men formulerat som Goodharts lag tror jag att du känner igen det från olika former av utvecklingsprojekt:

---
“When a measure becomes a target, it ceases to be a good measure.” In other words, when we set one specific goal, people will tend to optimize for that objective regardless of the consequences.
---

https://infontology.typepad.com/infontology/2018/06/kidnappade-ord-och-annat-som-h%C3%A4nder-n%C3%A4r-gemeinschaft-blir-gesellschaft.html

Tack för kopplingen till religion och automatisering av tandborstning! Bra och handfasta domäner att skriva mer om.

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003