« För att det inte ska bli för sent igen | Main | När det blir för sent (eller blir det det?) »

24 mars 2012

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Ha-ha!

Jodå. Visst är det en tänkbar väg framåt. Men i så fall skulle jag gärna se ett skitsnacksfilter också: "Låt Google ta bort sidor från anonyma avsändare som inte verkar våga stå för sina åsikter med namn och bild."

Men, för att bli lite allvarligare. Det handlar inte om eget beröm, eller i normalfallet ens om att man som person ska dominera sökresultaten, för då håller jag med dig om att det blir skevt. Det är bara det att när en ovan webbanvändare (eller ovillig för den delen) möter en webbvan kaninkokare, så kan denne väldigt lätt förstöra ett rykte på ingen tid alls. Det är ju knappast bättre. Och den situationen möter jag så otroligt ofta. Det är därför jag så ivrigt propagerar för att man ska bygga upp sin egen buffert kring sina webbresultat, i god tid innan någon annan vill synas på ens namn.

Här information om hur man låter Google veta vem som är författare:

http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=1408986

@ Nikke: Ja, det blir kanske inte Google som sorterar upp webben baserat på författare, men det finns ju sen länge rätt intressanta tekniker för att göra det, både baserat på uppgivet författarskap, och mer tekniska analyser (ordfrekvenser etc).

Jag tenderar kanske för mycket att se saker som "kapprustning" men i det här fallet är jag nog övertygad om att vi inte har sett sista steget, och att om man gör om Johan Ripås-experimentet om fem år så blir metoderna rätt annorlunda.

@ Erik: Intressant det där med metadata -- fast kanske allra mest användbart om man försöker fejka tillskrivandet av författarskap...

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003