« Vad händer när jag säljer besökares IP-adresser? | Main | Förståelse, illusioner, källkritik »

19 juni 2010

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Ok, låt oss säga att vi blir mer "intressanta" när vi döljer vårat ip-nummer (om jag nu förstått dig rätt?)

Även om denna klick är mer intressant så går det ju ändå inte att spåra denne.

Har jag förstått dig rätt? Jag menar om man har en internet service provider som gör allt för att skydda din identitet. Borde man inte vara skyddad då?

En marknadsförare är inte intresserad av att spåra en individ, utan att sälja. Kan man rikta reklam specifikt till en målgrupp så här lätt så är det ju superintressant. I ditt fall -- när jag ser att du har ett IP-nummer från Dreamhack AB så kan jag på min hemsida visa annonser just för den målgruppen som åker till Dreamhack.

Haha, ja jisses.. Det där var lite otäckt. Men nu är jag med på vad du menar. Tack för ditt svar.

Hej!
Med tanke på att de flesta abb. får dynamiskt tilldelade adresser så blir reklamen och de flesta uppgifter lite underliga, eller hur? Eller tänk såhär: en abbonent porrsurfar som en galning, under natten får han ny ip adress från sin ISP, jag får hans IP adress lite senare och vips får jag reklam osv. som jag inte önskat... Inte riktigt "kosher" skulle jag vilja påstå.
Samtidigt kan man titta på statistik: http://stats.autonomica.se/mrtg/sums/All.html här ser man att folk laddar som aldrig förr och man kan också se uppgången efter IPRED lagens införande...

Satt precis här o kom på en ny tjänst: Brus. :)

Det skulle kunna vara en applikation man laddar ned som när man inte använder datorn gör en massa saker på internet i syfte att dölja ens riktiga beteende i bruset.

Ja, nåt sånt kommer väl att behövas, tyvärr...

Det liknar det här med lagring av sökhistorik, och där bland annat Nikke Lindqvist och Joakim Jardenberg skrev om hur olika script gör om ens sökhistorik. http://www.lindqvist.com/stanga-av-sokhistoriken-eller-javlas-tillbaka/

Det går säkert lätt att bygga ett Greasemonkey-script som besöker en massa sidor på den webbplatsen man går till, och dessutom en massa mer eller mindre slumpmässiga webbplatser under tiden... Ett stort slöseri med bandbredd, förstås. Kan säkert översättas till CO2-ekvivalenter... Kan man få scriptet att göra något nyttigt åt en under tiden??

Snubblade över detta:
http://www.haystacknetwork.com/
"Haystack is not an ordinary proxy system. It employs a sophisticated mathematical formula to hide users' real Internet traffic inside a continuous stream of innocuous-looking requests."

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003