« Boktitlar | Main | Grannar: Copyriot »

09 juni 2009

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Ja, man får vara lite försiktig med länkarna. När man klickar på en länk, så skickar man en förfrågan till en server: Kan jag få en en kopia av det där? Kan du sedan se/läsa/höra, då fick du en kopia av datan som din dator tolkar åt dig dig. Men tack vare våra politiker så kan diverse perversa typer inom polis, militär och rättssystem som getts tillåtelse att spionera på helt oskyldigt folk registrera era klick. Leder en länk till nakenbilder på flickor under 18, så kan er IP-adress mycket väl stämplas som tillhörande en pedofil. Kul att få sånt kladdat på sig, eller? Att ni klickade på krysset, fy så hemskt, det ser inte övervakaren. De ser bara att ni begärde "barnporren" och fick en kopia av den. De ser ännu mindre vad ni tyckte om det.

Själv sköter jag i stort sett allt surfande över TOR-nätverket numer. I synnerhet när jag söker efter något och riskerar "surfa fel". Vi har alla någon gång råkat surfa in på webbplatser vi inte vill bli associerade till, idag registreras sånt. Att vi surfade fel ser inte övervakaren, de ser bara att vi begärde informationen och fick den.

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003