« Lekplatsgymmet | Main | Internet, ett "pöbelrike"? Gardell vs Olsson i Sydsvenskan »

15 maj 2009

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Intressant! Vad gäller den avslutande frågan är min erfarenhet att 1) Organisationer som har IT-support använder inte OS X i någon större utsträckning 2) IT-supporten kan naturligtvis omöjligt låta någon annan än IT-supporten hantera skrivare. Däremot kan IT-supporten tänka sig att aktivera föräldrakontroll på arbetsplatsen om det skulle kunna vara ytterliggare ett sätt att begränsa den enskilde anställdes kontroll över sin kontorsmiljö. IT-supporten skulle nämligen föredra att datorerna inte användes över huvud taget.

(Men jag är kanske bara fördomsfull. Någonstans finns säkert en IT-support som faktiskt är en support och inte en övervaknings- och inlåsningsfunktion.)

Ja, jag håller inte riktigt med... Jag jobbar en del på universitetet där många kör OS X, och visst kan man ha lite strider med supporten där och i andra organisationer, men för det mesta funkar det bra.

Apropå inlägget tycker jag att man kan skilja mellan arbetsplatser där man har admin-rättigheter och där man inte har det. Min erfarenhet är att arbetsplatser där man inte har admin-rättigheter har svårt att funka vad gäller IT-användningen. Om jag hade bytt jobb idag hade det nog varit en av frågorna jag hade ställt på en intervju, för att veta om jag skulle jobba på företaget...

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003