« Skatteverket vill hindra snabb spridning av inkomstuppgifter -- men varför? | Main | Gravid, eller... »

03 februari 2009

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Ännu mer uppenbar blir klyftan om man istället säger "Kod är matematisk sanning". Ett fullt utvecklat programspråk utgör ju en turingsmaskin, dvs någon som är kapabelt att beräkna allt beräkningsbart, och en dator är en universell turingmaskin som kan implementera alla kända turingmaskiner (om det snu snurrar i huvudet, så betänk att att en dator kan implementeras som ett program i en annan dator). Jo, det kan inte annat än skära sig rejält när tolkningar av försök att skapa rättvisa(lag i bästa fall) drabbar samman med faktum rent matematiskt. It is a computer, it computes.

Läste i DN-kultur idag att boken landat på Pirate Bay två dagar innan den skulle släppas i handeln, något ironiskt. Bit inte den hand som föder dig fast tvärt om !?! :) Hur ska man förhålla sig till att själv bli fildelad när man själv försöker tjäna pengar på fenomenet fildelning?

Sam Sundberg skriver själv en krönika om det ambivalenta i att boken har hamnat på Pirate Bay -- och att inte fler laddar ner den... :-)

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2413613.svd

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003