« "Resbarhet" | Main | En bro av slumpartad form »

05 augusti 2007

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Själv gillar jag Dmytri Kleiners kritik av 2.0, inte minst för att det är så roligt att höra någon tala om mervärde, alienering och exploatering igen:
http://www.mothugg.se/2007/04/04/pa-riktigt-och-pa-latsas/

Ja, det är synd att de här begreppen som alienering är så ideologiskt laddade, för det är ju verkligen det det är frågan om i många fall. Den massiva sociala kontakten som ändå resulterar i att man inte känner att det sitter en människa i andra änden (vilket säkert upplevs som en enorm lättnad för många iofs).

Exploatering förknippar jag kanske mest med tjänster som Amazons Mechanical turk men visst är det frågan om vem som egentligen har störst nytta av allt innehåll och alla taggar man lägger ut på nätet.

http://infontology.typepad.com/infontology/2006/08/vilka_r_fren_p_.html

Simon, intressant! Men Web 2.0 är inte kallare och omänskligare än boken som medium. (Eftersom er blogg inte har trackbacking så finns) här en länk till min rätt fördjupande kommentar: http://www.weconverse.com/2007/08/23/tank-om-kanslorna/

p.s. Kommer du och föreläser på giicod? Tom lär ha bjudit in dig http://giicod.pbwiki.com/larare

Tack för reflektionerna, Richard. Vet dock inte om jag håller med om jämförelsen med boken. Web 2.0 är väl många grader mindre personligt än en bok. Mer som en bok utan författare som är 3 ord lång... Hur mycket mänsklig närvaro känner man då? Hur mycket reflektion och inlevelse finns det plats för? Det som du utvecklar på din blogg tycker jag är intressant. Jag har själv influerats mycket av Ong (och Luria och David Olson).

Men som jag börjar mitt inlägg: jag har varit och är fortfarande mycket intresserad av web 2.0 för de sociala sidorna.

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003