« Effekter av Web 2.0 - ett åskådningsexempel | Main | Fejk är gott nog (2) »

18 mars 2007

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Och blir den spilltålig? Viktålig?

Tidningens stora konkurrensfördel, iallafall vid mitt frukostbord, är att den är smidigare att läsa när man äter. Den är inte dyr, och blir inte obrukbar när man spiller (eller, man får iallafall en ny fungerande tidning nästa dag). Vore det inte så kunde jag ju sitta med min laptop istället.

Tidningens stora konkurrensfördel rent allmänt borde vara att den förser oss med folk som hinner tänka efter, analysera, inhämta kommentarer och påpeka konsekvenser (nu är det ju inte alltid så, men det kunde vara). I vår informationsmättade vardag tror jag det är vad som behövs. Det förutsätter i och för sig att det är kunskap och analys folk vill ha, vilket kanske inte alltid är sant...

Hos oss har vi tidningar för att vi behöver något att bre ut våra ylletröjor till tork på... :-)

Nej, kunskap och analys efterfrågas nog av ett fåtal. På tåget till Skåne har jag observerat hur folk plockar undan DN på bordet och tar sig en Metro...

Morgondagens medier riskerar att bli ännu mer emotionellt styrda än idag...

Malin Sandström skrev: "Tidningens stora konkurrensfördel rent allmänt borde vara att den förser oss med folk som hinner tänka efter, analysera, inhämta kommentarer och påpeka konsekvenser (nu är det ju inte alltid så, men det kunde vara)"

Hm. Undrar hur länge myten om den upplyste journalisten kommer att leva kvar. Det är egentligen samma myt som den om den upplyste politikern. En individ med omnipotent förmåga att bedöma, analysera, sätta sig in i och förstå en myriad av ämnen.

Härom dagen kommenterades att Mona Sahlin var en ledare av vår tids typ: hon kan hantera media och visa empati.

Morgontidningen är en ritual, det har sen rätt länge inget med nyhetsförmedling att göra. Det gör webb, radio, tv och mycket bättre.

Morgonen är den tid då vi förbereder oss inför dagen. När vi bläddrar i tidningen kollar vi av de nyheter man hört dagen innan. ”Har det verkligen hänt?” ”Finns det några nya kommentarer sen jag sist tog del av nyhetsflödet?”

Det elektroniska papperet är tidningarnas enda möjlighet att ta upp kampen med webb och radio vad gäller aktualiteten i nyheterna. Jag gillar att läsa tidningar på morgonen men kan vi fä dem aktuella igen och samtidigt minska användningen av papper är det bra.

Per -- jag är osäker på om det elektroniska pappret är deras enda möjlighet. Låt oss kalla det en liten räddningsplanka som kanske inte bär deras tyngd. Jag håller definitivt med om att ritual-aspekten är viktig, men det blir nog snart en ritual om något annat som inte är just nyheter...

Gissar att det är ganska få araber av idag som förstår avancerad matematik, detta hur gärna man än vill på DNs redaktion. Det enda som fungerar är kopulationens matematik där ett plus ett blir minst åtta.

Du Jon, den sortens rasistiska kommentarer vill vi verkligen inte ha, varken här eller nån annan stans.

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003