« Rachmaninov spelar sjlv -- utan brus! | Main | Epost frn 1969... »

06 maj 2005

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Vill bara meddela att jag länkade till det här inlägget som jag tycker är intressant skrivet. Får inte track-backfunktioner att fungera.

Jag skrev ett längre inlägg om detta här:
http://framtidstanken.com/index.php?p=301

Skulle tro att det här stycket summerar texten bäst:

"Big Brother-kritikernas motvilja mot myndigheter och statliga verk som mäter och övervakar medborgarna är sund och den ställer jag upp på till 100%. Men låt det stanna vid en skepsis mot statlig kontroll och mot myndighetsmissbruk utan att för den skull förhindra att verktyg som underlättar förtroendebyggande mellan människor utvecklas. Det är en enorm skillnad mellan statlig kontroll över våra liv och möjligheten att på egen hand finna den information du behöver, även om teknologierna som används är de samma."

Håller med dig Erik. Det är just den distinktion som måste upprätthållas. Men den måste just upprätthållas, och för att det ska kunna ske måste negativa möjligheter med teknologin ständigt finnas i medvetandet och kritiseras. Detta kräver i sin tur en utvecklad normdiskussion om vad som är acceptabelt och vad som inte är det.

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003