« Telemedicin p frammarsch | Main | Att vakna ur Descartes dröm (3) »

02 november 2004

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

...eller så kör man allt i 60° kulör och sorterar efterhand bort dom plagg som inte överlever. När man väl upnått ett lager av enbart tåliga plagg så har man ett problem mindre att bekymra sig för.

Och alla i en gämngrå färg med rosa inslag ;-)

Jag sa inte att metoden är _helt_ utan problem :)

Fast mer allvarligt, det finns ibland en tendens att sikta på på en 100%-ig lösning som blir fantastiskt komplicerad, tar lång tid att bygga, och mycket svår att få felfri, när man kanske egentligen hade haft bättre nytta av nåt som löser 80% enkelt, snabbt och tillförlitligt. Problemen med den partiella, bristfälliga, lösningen kan helt enkelt ibland vara så mycket mindre än problemen med att få det "riktiga" lösningen att faktiskt fungera som avsett.

Men om vi nu tänker oss att det inte är tvätt det är frågan om, utan något lite viktigare -- ett administrativt system för att sköta barnomsorg, posthantering eller vad som helst. Visst är det enklare att göra ett system som passar för 80 % av barnen/breven etc, men är det acceptabelt??

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003