« Fler gest-gränssnitt | Main | "Fejk är gott nog" »

29 januari 2004

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Hm. Inte riktigt samma sak; skulle inte ha några problem med 40/60/80 km/h (det är vad man har i Japan) då man lika enkelt kan köra i 40 som i 50. Men titta på en tvättmaskin; du kan inte ställa den på 50 grader hur mycket du än vill följa tvättlappen.

Frågan inställer sig naturligtvis om det finns kläder som inte tål att tvättas i svalare vatten än angivet? Problemställningen är iofs teoretisk för mig; det som inte tål 60 grader kulör har ingen livstid att tala om.


Absolut. Det är ju olika mycket begränsningar inom olika områden. Jag har förstått att det är nästan omöjligt att bygga ett hus om inte alla mått är delbara med 60 cm. Och sen finns det ju självförstörande system också, som att försöka med en mutter som "nästan" passar på en skruv -- så att gängorna dras sönder...

Helt klart är ju att standardisering underlättar i de flesta av de här fallen. Frågan är kanske hur långt man ska driva den...

Klart, jag hade ju föredragit ännu mer standardisering inom det här fältet (vilket mina tvättvanor också visar). Tvätteknik (tvättmaskiner, tumlare osv) är väldigt väl känd och väldigt standardiserad idag, och likaså är textil- och klädestillverkning ett moget, väl utforskat område. Finns väl knappt någon anledning att acceptera ett plagg som inte kan köras i 40 grader tillsammans med andra plagg av liknande färgintensitet och tumlas torrt.

Å andra sidan är väl det det enda man ska standardisera. Låt tillverkare glatt skapa nya material, färger och så vidare; träslipsar, ringbrynjor, kevlarvästar med keramikplattor - allt ska glatt accepteras om dom bara håller att tvättas i standardutrustning.

Är skillnaden mellan att bestämma parametrar för bilar och och parametrar för vägar - det ena begränsar utveckling inom området, det andra ger istället ett tillförligtligt spelfält för det.


Ps. Kul sajt. Ds.
/Janne

De flesta nya tvättmaskiner kan man programmera själv.
Du kan välja 49 grader om du så vill...........
//

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003