« Hotad med bilden av en pistol | Main | Några tankar kring crowdfunding »

30 november 2014

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

För den allra sista länken, det finns en gammal manga "Versailles no Bara" - "Versailles ros" ( http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rose_of_Versailles) som utspelar sig runt tiden för franska revolutionen. Många karaktärer är tagna direkt från riktiga förebilder, däribland Axel von Fersen.

Mangan var och är fortfarande våldsamt populär bland kvinnor som var unga när den publicerades, så jag är inte förvånad att en host club använder sig av namnet.

Tack Janne! Det här med von Fersen kändes annars lite oförklarligt. Coolt att det finns mytologi i Japan där han fortfarande är en levande gestalt!

Enligt vad jag hittar när jag googlar "stupor mundi" betyder det dock snarare "världens under[-verk]", och användes beundrande om kejsaren Fredrik II.

Tack Avadeaux! Jag hoppas att någon kommer med förklaringen till Ronaldos ansiktsstärkare också!

På ett sätt vill jag förstås att den japanska kulturen ska vara konstig och exotisk, men på ett annat sätt vore det skönt om den vore förklarlig...

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003