« Anpassningbar artificiell lärandehjälp | Main | Hur vädret blev »

19 januari 2012

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

" Jag skulle vilja se att man spelar på sådant som fascination och mysterium som inspiration och intresseväckare, snarare än mera lättköpt "rolighet" för stunden. Fascination och inspiration (WOW!-känsla på ett djupare och mera bestående plan) är den verkliga kreativa potentialen i IoT, utanför maskin till maskin-tillämpningarna."

Skulle det vara möjligt att du utvecklade det resonemanget genom något exempel?

Ett intressant perspektiv och exempel på "fascination och mysterium som inspiration och intresseväckare" måste e-tonsättaren (jag har inget annat begrepp) Goodiepal som skriver musik för framtida articifiell intelligens (https://en.wikipedia.org/wiki/Goodiepal) Goodiepal intervjuas i senaste Scenario från Köpenhamns institut för framtidsstudier: "...if we believe that in 20 years time a comuter will be more intelligent than the human brain... then my point is that we must relate to what we would like to give to that computer."

Thomas: Det får bli ämne för ett kommande inlägg. Jag vill först t ex utreda lite närmare det här med fascination och mysterium.
Peters kommentar pekar ju i en sådan riktning, en sorts perspektivvändning som kan få det att hisna för en, eller väcka obehag för en del. Men jag hade lite "varmare" känslor i åtanke.

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003