« Den inbildade världen | Main | Retuscherade skolfoton och retuscherade minnen »

01 september 2008

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Själv minns jag aldrig vad det heter som jag ska ha. Tillfällig föräldrapeng låter ju som ersättningen under föräldraledighet. Har för mig att det är det som betyder att barnen är sjuka. De förklarar det inte heller så jag får prova mig fram varje gång och se vad som funkar.

Fattar inte heller varför man bara kan vara hemma med ett sjukt barn i taget. Man får välja ett ur högen. Skulle tro att den här typen av rigiditet gör att deras statistik aldrig stämmer.

(Jag var hemma 4 dagar i våras med först ett barn, sedan två, sedan bara andra barnet. Inga märkvärdigheter men deras ogästvänliga site gör att jag inte har lust att offra en kväll på att klara ut det formella. Kommer naturligtvis att göra det ändå och då blir det säkert jättekrångligt för dem.)

Ja, du, jag verkar inte ens vara överens med min fru om tolkningen av det här på Försäkringskassans sidor...

Men Chris, det du skrev, om du skulle räkna ut när den intygsfria tiden börjar räknas för barn nummer två, om du har en överlappande period där du egentligen får ersättning för barn nummer ett?

Jag skulle nog ta fasta på "Om barnet är sjukt eller smittat längre tid än sju dagar krävs intyg..." och se det som att det gäller per barn. Om jag då ha ett barn som är sjukt 9 dagar och barn 2 också är sjukt sedan dag 6 så skulle jag väl byta barn dag 7.
Men...
om jag jobbar 75% och bara begär tre fjärdedels dagsersättning så ska ju det räknas som "motsvarande del av dag" (sic!) och då blir det väl ett större antal kalenderdagar som krävs innan jag måste lämna intyg :-)

The comments to this entry are closed.

  • "En läsvärd blogg om informationsanvändning och hur ny teknik förändrar vår verklighet och vår kultur." -- Urban Lindstedt, Internetworld nr 7, 2006

Böcker

Blog powered by Typepad
Member since 12/2003